Artes

referenties

Boeveriepoort

image
image
image
image
image
image
image
image
  • thumbImage
  • thumbImage
  • thumbImage
  • thumbImage
  • thumbImage
  • thumbImage
  • thumbImage
  • thumbImage
De herinrichting van de achterkant van het station heeft nog een fase met succes kunnen afsluiten. Recentelijk werd dan ook de fietstunnel aan de Boeveriepoort geopend ter ondersteuning van de mobiliteit van de fietsers en voetgangers.

Mobiliteit

De tunnel start aan de achterkant van het station en loopt onder de Albert I-laan door, hierdoor kan alle fietsverkeer op de as “achterkant station richting Sint-Michiels” volledig afgescheiden doorgaan van het gemotoriseerd verkeer. De tunnel heeft een breedte van 6 meter waarvan 2 meter bestemd is voor de voetgangers en 4 meter voor de fietsers. De totale lengte bedraagt 300 meter waarvan 90 meter overdekt.

Oog voor detail

De afwerking van de tunnel is gelijkaardig aan de balkonrotonde, wanden in wit sierbeton en architecturale leuningen in gegalvaniseerd staal. Voor de verlichting van de tunnel werd geopteerd voor indirecte verlichting in de zijwanden van de tunnel.

opdrachtgever

Stad Brugge

ontwerp

Grontmij

bouwplaats

Koning Albert 1 laan Brugge

bedrag

5.218.459,38

uitvoering

door

  • Artes Depret